23. A szellemi énünk

Annak érdekében, hogy lényünk magasabb és alacsonyabb énje közötti kapcsolatot könnyen elképzelhessük, segítségünkre lesz a következő ábra, melynek színes változata a könyv címlapján található.    A szellemi énünk középpontját úgy is nevezik, az ÉN VAGYOK jelenléte, utalva arra, hogy ez az igazi önazonosságunk, amelynek segítségével képesek vagyunk észlelni, hogy „én vagyok”, létezem.  A felső emberalak az

ÉN VAGYOKI AM megjelenítése a központi fehér gömbben.

René Descartes, francia filozófus mondta: „Gondolkodom, tehát vagyok.”  Bár a fizikai világban ez a megfigyelés megállja a helyét, a magasabb valóság szerint először a létezésünket szükséges észlelnünk ahhoz, hogy utána gondolkodni tudjunk.  A szellemi énünk biztosítja a létezésünk érzékelését, és az a tény, hogy tudatossággal rendelkezünk, biztosítja számunkra azt, hogy gondolkozhassunk.  ÉN VAGYOK, ezért tudok gondolkodni.  Az ÉN VAGYOK megnevezés ahhoz a névhez kapcsolódik, amelyet Isten használt, amikor a Sínai hegyen Mózessel beszélt.

3,13 (2. Móz.)  Mózes pedig monda az Istennek: Ímé én elmegyek az Izráel fiaihoz és ezt mondom nékik: A ti atyáitok Istene küldött engem tihozzátok; ha azt mondják nékem: Mi a neve? Mit mondjak nékik?
3,14 (2. Móz.)  És monda Isten Mózesnek: VAGYOK, AKI VAGYOK. És monda: Így szólj az Izráel fiaihoz: A VAGYOK küldött engem tihozzátok.

A szellemi világ lényei hierarchiát alkotnak, ennek magyarázatára a későbbiekben kerül sor.  Ez a hierarchia a szellemi valóság legfelső Isten szintjétől kiindulva számos  rezgéstartomány szintet átfog.  A mi életáramlatunk része ennek a hierarchiának, része a lények láncolatának.  Más szavakkal, az anyagi világban az emberek többsége önmagát elkülönült lényként érzékeli a többi embertől, a természettől és Istentől.

A szellemi világban minden tudatos lény számára nyilvánvaló, hogy minden élet egy, és mindennek a forrása is egy.  Ez azonban nem jelenti azt, hogy a szellemi világ lényeinek ne lenne egyénisége.  Azonban a saját egyéniségüket a magasabb szintű szellemi lény rajtuk keresztüli önkifejezésével azonosítják, eljutva így egészen a minden élet Teremtőjének szintjéig.  Ez tisztán olvasható a Bibliában: „Minden ő általa lett, és nála nélkül semmi sem lett, ami lett.” (János 1,3)  A szellemi világban minden lény rendelkezik az egység érzésével, anélkül, hogy ez azonosságot jelentene.  Önmagukra és a többiekre úgy tekintenek, mint egyedülálló kifejezései ugyanannak a mindenen túl létező valóságnak, amelyet az emberiség Istennek nevez.

Az alacsonyabb énünk az ÉN VAGYOK jelenlétének egyéniesült kifejezése, amely azért lett teremtve, hogy Isten többként fejezhesse ki önmagát, ezzel megnyilvánítva a feltétel nélküli szeretetét.   Az ÉN VAGYOK jelenléte kívánsága volt az, hogy önmaga egy részét az anyagi világmindenségbe küldje részben azért, hogy belülről tapasztalja meg Isten teremtésének ezt a szintjét, részben pedig azért, hogy társteremtőként segítséget nyújtson Isten országának megteremtésében, amely a tökéletesen harmonikus társadalom a Földön.
Az ÉN VAGYOK jelenléte részünk tartalmazza az egyéniségünk isteni tervét, minden jellemzőnket, amely képessé tesz bennünket Isten lényének egyéni kifejezésére.  Szellemi szüleink alkották meg a tervet rólunk, akik valamelyik szellemi valóságban léteznek.  A terv, amelynek alapján minket teremtettek állandó és megváltoztathatatlan.  Ez az alapja annak, hogy mi társteremtőként létezhessünk.

Az élet legvégső célja az, hogy önmagunkat minél tejesebben észleljük, és a teremtői képességünket olyannyira kiterjesszük, hogy uralkodhassunk az anyagi világegyetemen, (az elme hatalmának mesteri alkalmazása az anyag felett, amelyet Jézus és Buddha is bemutatott) és ezáltal Isten országát a Földre hozzuk.  Ha a teremtői képességeinket bölcsen használjuk, akkor az isteni egyéniségünk alapjaira építünk, és ki is tudjuk bontakoztatni azt.  Ezáltal többé válunk annál, mint amilyennek bennünket teremtettek, tanulva az anyagi világ megtapasztalásából származó építő jellegű ismereteinkből.

Mivel az ÉN VAGYOK jelenléte az anyagi világegyetem rezgése feletti rezgéstartományban található, ezért nem hat rá negatívan semmilyen hibás cselekedetünk, melyeket az anyag világában elkövetünk.  Bármilyen hibát követtünk is el, annak nincs hatása az igazi egyéniségünkre.  Éppen ezért függetlenül attól, hogy milyen szerencsétlenül érezzük magunkat, mindig van lehetőségünk arra, hogy visszakapcsolódjunk az ÉN VAGYOK jelenlétéhez, és kibontakoztassuk saját szellemi képességeinket.   Ez a beépített biztonsági védelem Isten világmindenség tervében biztosítja azt, hogy soha ne veszíthessük el  a magasabb énünkkel való egység kialakításának képességét.

A kauzális testünk

Az ábrán az ÉN VAGYOK jelenlétét szimbolizáló fehér gömb körül számos gyűrűt láthatunk.  Ezek jelképezik az anyag világában tett utazásunk során elért eredményeinket.  Mindezek az építő jellegű tanulási megtapasztalásaink termékei. Megjegyzendő, hogy ami látszólag számunkra hibának tűnik, az is átfordítható építő jellegű tanulási tapasztalattá.

Bölcs dolog az életet tudományos kísérletként megélni.  Azért vagyunk itt, hogy megtapasztaljuk azt, hogy mi az, ami működik, és mi az, ami nem.  Mindaddig, amíg hajlandóak vagyunk minden megtapasztalást építő jellegű, pozitív tanulási folyamatnak tekinteni, addig nincs okunk arra, hogy bűnösnek érezzük magunkat az elkövetett hibáink miatt.  Amikor Thomas Edison a villanykörte felfedezésén dolgozott, 2000 féle anyagot próbált ki, mielőtt rátalált arra az egyre, amelyik működött.  Nem tekintette úgy, hogy kétezerszer hibázott.  Az mondta: „Kétezer féle útját ismertem meg annak, amelyek nem alkalmasak a villanykörte megalkotására.  Elképzelhető, hogy mi is megismertük már azt a 2000 féle utat, amely nem vezet el ahhoz, hogy olyan emberek legyünk, akik lenni szeretnénk, de mindezek a tapasztalatok felhasználhatóak arra, hogy megalkossuk azt az embert, akik lenni szeretnénk.

A Biblia így hivatkozik a kauzális testre:

„Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, hol a rozsda és a moly megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják;
Hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a rozsda, sem a moly meg nem emészti, és ahol a tolvajok ki nem ássák, sem el nem lopják.
Mert ahol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is.” (Máté 6,19-21)
„Jézus pedig rátekintvén, megkedvelé őt, és monda néki: Egy fogyatkozásod van; eredj el, add el minden vagyonodat, és add a szegényeknek, és kincsed lesz mennyben; és jer, kövess engem, felvévén a keresztet.”(Márk 10,21)

A kauzális testünkre úgy tekinthetünk, mint egy kozmikus bankszámlára, amelyből meríthetünk a szellemi fejlődésünk érdekében, és annak a célnak teljesítése érdekében, amely miatt a Földre érkeztünk.  Ha egyszer majd helyreállítjuk a tudatos kapcsolatunkat a magasabb énünkkel, akkor képesek leszünk arra a pozitív energiára és tapasztalatra támaszkodni, amelyet a kauzális test raktároz. 

24. Az energia áramlása

 

 

Az oldal tetej?reUgrás a lap tetejére

Utolsó módosítás: 2022-05-11 13:44:23

Újdonságok:

Az INV24 Mihály Arkangyal védjél meg invokáció lefordításra került.  Mivel igen jelentős spirituális védelmet képvisel, ezért minden spirituális érdeklődésű olvasónak nagy segítségére lehet.  Az invokációkat a mesterek ajánlása alapján 9 egymást követő napon érdemes elmondani a hatékonyság érdekében.

2021-09-14 10:28:35

A 2021-es évre vonatkozó Gautama Buddha, Mária Anya és St. Germain üzenet lefordításra került.

2021-04-08 13:20:31

A jelenlegi nemzetközi közegészségügyi helyzetre való tekintettel Kim Michaels  az Astrea Elohimhoz szóló egyik invokációját átalakította úgy, hogy azt most felhasználhatjuk a koronavírus elleni spirituális védelemre.   WINV38 Invokáció Astreához a koronavírus felemésztése érdekében Aki teheti, kapcsolódjon be egy kezdeményezésbe, amely Észtországból indult ki a mai napon, és úgy szól, hogy mondjuk közösen a fenti invokációt reggel, vagy este 8 órakor, vagy mindkét időben.  Isten áldjon mindenkit és a Földet!

2021-03-31 23:40:05

Gautama Buddha 2020-as újévi üzenete lefordításra került.

2020-03-10 21:07:59

Az 1.04 Hívás a Nagy Isteni Vezetőhöz novéna lefordításra került, amely a Teremtői tervünk megismerésében nyújt segítséget.

2020-01-24 18:01:53