26. Hogyan veszítettük el a kapcsolatunkat a szellemi énünkkel?

Azt az alapvető koncepciót kell megértenünk, hogy a négy alsó testünk szűrőt képez, amely megszínezi az ÉN VAGYOK jelenlétéből az alacsonyabb énünkbe szűrődő fényt.  Mivel minden energiából áll, ezért minden az Anya-fényből jött létre.  Bennünket az anyagi világegyetemben ez a beszűrődő energia tart életben, amely az ÉN VAGYOK jelenlétéből áramlik le a négy alsó testünkbe, ez biztosítja a létezésünket.

Ideális esetben, ha mi pozitív rezgést adunk hozzá ehhez az energiához, akkor felemeljük önmagunkat, és önmagunkkal együtt minden más életformát. Így ez az energiánk  visszaáramolhat a szellemi énünkhöz.  Ez a  visszaáramlott energia megsokszorozódik, és cserébe még több energiát kapunk. Ennek eredményeként nő a kreatív, vagyis a teremtő energiánk.  Mindez pozitív spirált eredményez az életünkben, amely hozzásegít bennünket ahhoz, hogy megvalósítsuk a létezésünk célját, és megszerezzük az anyag világa feletti uralmunkat.
 
Ezt az energiaáramlást egy filmvetítő fényforrásából érkező fényhez hasonlíthatjuk.  Miközben a fény átjárja az alsó testeinket, megszíneződik a testeink tartalmával, gondolatainkkal, elképzeléseinkkel, hitünkkel és a testeink energiájával.  A filmvetítő fényforrásából származó fény pedig a filmszalagon lévő képektől válik színessé.  Mi négy "filmszalaggal" rendelkezünk. 
Ha vannak olyan elképzeléseink, gondolataink, meggyőződéseink az alsó négy testeinkben, amelyek nincsenek harmóniában a magasabb énünkkel, különösen, ha önző gondolataink és önző vágyaink vannak, akkor az a kép, amit az Anya-fényre vetítünk az nem tökéletes.  Ez nem harmonikus cselekedetekhez vezet, amelyek az életünkben a szenvedések okai. Végül  mindez lehet, hogy lefelé tartó spirált eredményez, amely még több szenvedéshez vezet.

Az Anya-fényre általunk kivetített nem tökéletes képek alacsonyabb rezgésű energiát képviselnek.  Ez a lerontott, helytelenül kezelt energia már nem képes visszaáramolni a szellemi énünkhöz, hogy a mennyországban lévő kincseinket növelje, mert nem képes a magasabb rezgésű szellemi valóságba bejutni.  Így az önző cselekedeteink megszakítják a nyolcas formájú áramlást, ám a lerontott energiának valahol tárolódnia kell.  Az általunk lerontott energia végtelen hosszú ideig a saját rezgéstartományában marad.  Ez az energia nem tűnik el, hanem a négy alsó testünkben raktározódik el. 

Így jön létre az a filter, amelyet fátyolnak neveznek.  Ez az energiafátyol akadályoz meg bennünket abban, hogy a szellemi énünkkel fenn tudjuk tartani a kapcsolatunkat.  Később ez olyannyira elködösíti a látásunkat, hogy önmagunkat az anyagi világegyetembe zárt emberekként érzékeljük, akiknek nem létezik semmi ezen a világon túl.  Ezzel együtt a kreatív, vagyis teremtő képességünk is annyira lecsökken, hogy úgy gondoljuk, hogy a fizikai testünk használatán kívül nincs semmi egyéb lehetőségünk a Földön.  A szellemi erőinktől így foszt meg a felhalmozott energia.

Meg kell értenünk, hogy ami a tudatosságunk szintjén történik, beleértve a külső körülményeinket is, az csak egy egyszerű kép, amely a tudatunk vetítővásznára és az Anya-fényre vetül.  Így rájöhetünk arra, hogy annak érdekében, hogy megváltoztassuk azt, hogy mi vetüljön az életünk vetítővásznára, ahhoz arra van szükség, hogy a vetítőteremben kicseréljük a "filmszalagokat" a négy alsó testünkben.  A tudatosság szintjén az élet hasonlatos a filmvetítéshez.  Ha nem tetszik az a film, de a vetítővászonnál tovább nem jutunk, akkor hogyan tudnánk a filmen változtatni?  Nyilvánvalóan nagyobb sikerrel járunk, ha a fényforráshoz megyünk, és kicseréljük a filmszalagot, vagyis a négy alsó testünk tartalmát.

Ha megértjük ezt a folyamatot, akkor egyértelművé válik az, hogy két kulcselemen múlik az, hogy szellemi síkon haladást érjünk el:

  • Meg kell tisztítanunk az elménk minden síkját, a négy alacsonyabb „testünket”  a nem tökéletes elképzeléseinktől, amelyek a szellemi energiát lerontják, és amelyek miatt az élethez negatívan állunk hozzá.
  • Meg kell tisztítanunk, át kell alakítanunk a négy alsó testünkben tárolt lerontott energiát.  Könnyítenünk kell a terheinken, mielőtt nekivágunk a hegymászásnak.

Szerencsére mindezt nem egyedül kell véghezvinnünk, hiszen mindannyiunknak van személyes tanítója, aki mindezekben segít.

27. A Krisztusi énünk

Az oldal tetej?reUgrás a lap tetejére

Utolsó módosítás: 2022-05-11 13:44:23

Újdonságok:

Az INV24 Mihály Arkangyal védjél meg invokáció lefordításra került.  Mivel igen jelentős spirituális védelmet képvisel, ezért minden spirituális érdeklődésű olvasónak nagy segítségére lehet.  Az invokációkat a mesterek ajánlása alapján 9 egymást követő napon érdemes elmondani a hatékonyság érdekében.

2021-09-14 10:28:35

A 2021-es évre vonatkozó Gautama Buddha, Mária Anya és St. Germain üzenet lefordításra került.

2021-04-08 13:20:31

A jelenlegi nemzetközi közegészségügyi helyzetre való tekintettel Kim Michaels  az Astrea Elohimhoz szóló egyik invokációját átalakította úgy, hogy azt most felhasználhatjuk a koronavírus elleni spirituális védelemre.   WINV38 Invokáció Astreához a koronavírus felemésztése érdekében Aki teheti, kapcsolódjon be egy kezdeményezésbe, amely Észtországból indult ki a mai napon, és úgy szól, hogy mondjuk közösen a fenti invokációt reggel, vagy este 8 órakor, vagy mindkét időben.  Isten áldjon mindenkit és a Földet!

2021-03-31 23:40:05

Gautama Buddha 2020-as újévi üzenete lefordításra került.

2020-03-10 21:07:59

Az 1.04 Hívás a Nagy Isteni Vezetőhöz novéna lefordításra került, amely a Teremtői tervünk megismerésében nyújt segítséget.

2020-01-24 18:01:53