A második sugár eltorzításának a következménye a hamis bölcsesség, amelynek következtében azt hisszük, hogy mindent tudunk, esetleg, hogy a végső igazság birtokában vagyunk.  Ez a téveszme a dualitás központi illúzióján alapszik, azon hogy a „valóság” egymástól elkülönülő részekre osztott, az elkülönült tudatnak pedig joga van ahhoz, és képes is arra, hogy eldöntse, hogy mely rész igaz, és mi nem az.  A második sugár torzulását láthatjuk azokban az emberekben, akik tökéletesen biztosak abban, hogy nekik van igazuk, különösen azok esetében, akik fanatikusokká válva hajlamosak másokat is arra kényszeríteni, hogy egyetértsenek velük.  A sugár egy másik torzulása az intellektualizmus, amikor az emberek hajlamosak az elképzeléseikért pro és kontra vitatkozni anélkül, hogy túllépnének rajtuk a szavakon túlmutató Szellem általi közvetlen megtapasztalásaik alapján.

A hét sugár áttekintése

Kim Michaels

Miért fontosak számunkra a spirituális sugarak?  Ennek a következők az okai:

  • Minden, amit teszünk, az a hét sugár egyikének az energiájával tesszük.  Az egész anyagi világegyetemet a hét sugár alkotja.
  • Minden korlát, amivel szembesülünk, az az egyik, vagy több sugár eltorzításából ered.
  • Az egyetlen útja annak, hogy az adott korláton túlléphessünk az, ha megszabadítjuk magunkat 1. attól a meggyőződésünktől, amellyel a korlátunkat megteremtettük, 2. attól az alacsony rezgésű energiától, amelyet létrehoztunk.
  • Az egyetlen útja annak, hogy átalakíthassuk az alacsony rezgésű energiát, amelyet az adott sugár eltorzításával hoztunk létre az, ha behívjuk ugyanannak a sugárnak a tiszta energiáját.  Minden sugár eltorzított formájának az ellenanyaga maga a sugár. 

Összefoglalva, csak a spirituális sugarak ismeretével tudjuk hatékonyan beazonosítani azt a korlátot, amellyel szembetalálkozunk, és csak azok ismeretének segítségével tudunk túllépni azokon.  A továbbiakban a spirituális sugarak leírása következik, megemlítve annak tiszta minőségeit és a torzított változatait.  Minden sugár különböző spirituális tisztségeit a felemelkedett lények töltik be.

  • Az Elohim (többesszám) tisztséget olyan lények töltik be, akik az anyagi világegyetemet létrehozták.
  • Az Arkangyalok pozícióit olyan lények képviselik, akik hírvivőként, vagy közvetítőként szolgálnak a spirituális és az anyagi világ között.
  • A Chohan (Csohan) olyan felemelkedett mester, aki elsődlegesen azon munkálkodik, hogy segítse a fel nem emelkedett lényeket abban, hogy a beavatások útját járva eljussanak a felemelkedésükhöz.

 

Az első sugár

Színe:                                     elektromos kék
A hozzárendelt csakra:         a torok csakra
A sugár Elohimja:                   Herkules és Amazonia
A sugár Arkangyala:              Mihály és Hűség
A sugár Csohanja:                 More Mester, aki El Moryaként, M. Mesterként, M-ként, vagy Bapuként is ismert.

Tiszta minőségei:                                                                                                                                              

Hagyományosan az erő és az akarat sugara, amely mélyebb értelemben azonban a teremtés hajtóerejét képviseli.  Ez az önkifejezésünk hajtómotorja, ez serkent bennünket tapasztalatszerzésre, még akkor is, ha a kísérletünk kimenetele előre nem ismert. Ez az energia képviseli az élettel való együttáramlásunkra való hajlandóságunkat, valamint a tapasztalatokból való tanulásra való hajlandóságunkat.  Az első sugár ébreszti fel bennünk annak észlelését, hogy minden számít, hogy az élet izgalmas és azt, hogy egy egyén is képes pozitív változást eredményezni.  Az első sugár a kulcsa annak is, hogy hajlandóak legyünk az egész felemeléséért dolgozni, ahelyett, hogy csak önmagunk felemelésén munkálkodnánk.   

Torzulásai:

A teremtő akaratnak az ismeretlentől való félelem általi torzulása kifejeződhet a hatalommal való visszaélésben; ilyenkor az adott személy uralni akarja a helyzetet és vele együtt másokat is.  Az első sugár torzulásának eredményeként félünk az olyan cselekedetekben, helyzetekben való részvételtől, amelyeknek a kimenetele előre nem ismert, vagy nem garantált, így az nyilvánvalóan elfojtja a kreativitásunkat.  Az első sugár torzulásával rendelkező emberek gyakran vesznek részt erő-játszmákban, amelyek mögött annak a vágya bújik meg, hogy irányíthassák az események végkimenetelét.  Az ilyen emberek gyakran nagyon kritikusak, vagy elmarasztalóak az olyan emberekkel szemben, akik nem alkalmazkodnak az életszemléletükhöz.                                                    
Az első sugár minőségének torzítása mindig az öntranszcendencia irányába mutató életerő elnyomásának megkísérlését jelenti; az elkülönült ént és az általa birtokolni vélt dolgokat védi ebben a világban.  Ez a másokon való uralkodás vágyához vezet, amely a konfliktusok egyik fő oka ezen a bolygón.  Enyhébb esetekben az ilyen emberek félnek a kreativitásuk megnyilvánításától, egyfajta erőtlenséget érezve úgy vélik, hogy valójában semmi sem számít, hiszen egy egyén úgysem képes változást előidézni, kár is hozzákezdenie.

A második sugár

Színe:                                     aranysárga
A hozzárendelt csakra:          a korona csakra
A sugár Elohimja:                   Apollo és Lumina
A sugár Arkangyala:              Jophiel és Christine
A sugár Csohanja:                 Lord Lanto

Tiszta minőségei:      

Tradicionálisan a bölcsesség, a megvilágítás és az önismeret sugarának tekintik. Mélyebb szinten azonban ez a sugár nyújt ahhoz erőt, hogy meglássuk, hogy az elkülönült énünk valótlan, az elkülönülés pedig csak illúzió.  A második sugáron keresztül tapasztalhatjuk meg a háttérben lévő valóságot, azt, hogy minden élet egy, mivel semmi sem különülhet el a mindenhol jelenlévő Teremtőtől.  A sugár minőségéhez tartozik még a magasabb megértésre való nyitottság, az igazság sokféle érvényes kifejezésmódjára való ráébredés, amely igazságok a minden mögött ott rejlő egység valóságának irányába mutatnak.

Torzulásai:

A második sugár eltorzításának a következménye a hamis bölcsesség, amelynek következtében azt hisszük, hogy mindent tudunk, esetleg, hogy a végső igazság birtokában vagyunk.  Ez a téveszme a dualitás központi illúzióján alapszik, azon hogy a „valóság” egymástól elkülönülő részekre osztott, az elkülönült tudatnak pedig joga van ahhoz, és képes is arra, hogy eldöntse, hogy mely rész igaz, és mi nem az.  A második sugár torzulását láthatjuk azokban az emberekben, akik tökéletesen biztosak abban, hogy nekik van igazuk, különösen azok esetében, akik fanatikusokká válva hajlamosak másokat is arra kényszeríteni, hogy egyetértsenek velük.  A sugár egy másik torzulása az intellektualizmus, amikor az emberek hajlamosak az elképzeléseikért pro és kontra vitatkozni anélkül, hogy túllépnének rajtuk a szavakon túlmutató Szellem általi közvetlen megtapasztalásaik alapján.

A harmadik sugár

Színe:                                     rózsaszín
A hozzárendelt csakra:          a szív csakra
A sugár Elohimja:                   Heros and Amora
A sugár Arkangyala:              Chamuel és Jótékonyság
A sugár Csohánja:                 Velencei Pál

Tiszta minőségei:

Hagyományosan a harmadik sugarat a szeretet, az együttérzés, a jótékonyság, valamint a szépség és az önzetlenség értékelése székhelyeként tartják.  Mélyebb értelemben azonban a harmadik sugár az egyensúly székhelye.                                                                                                                                                               A szeretet tekinthető az élet kiegyensúlyozó erejének, amely a teremtés két energiáját a kiáradó, férfi, vagy Atya impulzust, és az összehúzódó, női, vagy Anya impulzust egyensúlyban tartja.  Ha ez a két erő nincs egyensúlyban, akkor nagyobb a hajlam arra, hogy az egyik szélsőséges mértékűvé váljon.  Ez azt jelenti, hogy bármi, ami a kiegyensúlyozatlanságból keletkezik, az vagy túl messzire megy el, és részekre esik, vagy nem jut elég messzire, nem lesz gyümölcsöző, és az összehúzódás eredményeként elpusztul.                                                                                           
A harmadik sugár tiszta minősége lehetőséget ad arra, hogy megtapasztaljuk a feltétel nélküliséget, azt a valóságot, amely a dualista tudat által megteremtett két szélsőségen túl van jelen.  Megérezhetjük azt, hogy mi dualista még akkor is, ha arra vonatkozóan nem rendelkezünk részletes magyarázattal.  Ilyenkor azt érezzük, hogy a feltételesség nem helyénvaló, mert megtapasztaljuk Isten feltétel nélküli valóságát, a szívünkben jelenlévő valóságot.                                                                           
A harmadik sugár tiszta minőségei minden élettel egy mélyebb egység megérzését teszik lehetővé, amely annak a képességnek a felébredésében játszik szerepet, hogy különbséget tudjunk tenni a jónak észlelt dolgok, (amelyek minden élet felemelésére törekednek), és a nem jónak érzett dolgok között. (amelyek az életnek csak egy részét akarják felemelni, miközben a többit megpróbálják elnyomni)  A harmadik sugár minősége alapján tudjuk, hogy mi számít helyes cselekedetnek, még akkor is, ha azt tudatosan nem tudjuk megindokolni.  A harmadik sugár minőségének köszönhető az is, hogy észleljük azt, ha valami önző érdekből történik, és ez az önmagunk kiegyensúlyozásában nyújt segítséget. 

Torzulásai:

A harmadik sugár elsődleges torzulása az egyensúly hiánya, amely sokféle árnyalt módon juthat kifejezésre.  Ennek egyik formája az, amit az emberek szerelemnek, szeretetnek neveznek, amely egy próbálkozás csupán a mások birtoklására irányuló törekvésük, a másokon való uralkodásuk érdekében.  A torzulás szélsőséges formában gyűlöletként jelentkezhet, vagy azok megbüntetésére, elpusztítására irányuló vágyként juthat kifejezésre, akik ellenállnak annak, hogy kontroll alatt tartsák őket.  Nagyon sokan pl. miután szerelmesek lesznek, egyfajta tulajdonosi érzetet alakítanak ki az állítólag szeretett lénnyel kapcsolatban.                                                                                                                
A sugár egy másik torzulása az az eltántoríthatatlan meggyőződés, hogy a cél szentesítheti az eszközt, vagyis, ha egy adott személy fontosnak tart bizonyos általa felsőbbrendűnek vélt célkitűzést, akkor jogosnak kezdi érezni az erőszak alkalmazását, vagy a célja elérésének az érdekében mások megölését.  A szeretet eltorzítása okozta az emberiség történelmének a legszörnyűbb atrocitásait.  Kevés olyan ember van, aki nehezebben meggyőzhető, mint azok, akiknek az életszemlélete a fanatizmusuk miatt kiegyensúlyozatlanná vált.  Ez az indítéka azok cselekedeteinek, akik azt gondolják, hogy az Isten iránti szeretetük bizonyítékaként ölniük kell. 

A negyedik sugár

Színe:                                     szikrázóan fehér
A hozzárendelt csakra:          a gyökér csakra
A sugár Elohimja:                   Astrea és Tisztaság
A sugár Arkangyala:              Gabriel és Remény
A sugár Csohánja:                 Serapis Bey

Tiszta minőségei:

Hagyományosan a negyedik sugár minőségei a tisztaság, a remény és az önfegyelem.  Mélyebb szinten azonban a negyedik sugár a kapcsolódási felület a Szellemünk és a fizikai testünk, valamint az anyag világa között.  A negyedik sugár szintjén feltett kérdés az, hogy hagyom-e, hogy az anyag világa uralkodjon a Szellememen, amelynek következtében csökkentem a kifejeződéseim lehetőségét ebben a világban?  Valósnak, állandónak és megváltoztathatatlannak hiszem-e a jelenlegi körülményeimet az anyag világában, vagy hajlandó vagyok a kreatív erőmet szabadjára engedni annak érdekében, hogy az anyag világát, az Anya elemet a jelenlegi állapotán túlra gyorsíthassam?
A negyedik sugár minőségei segítenek abban, hogy ne ragadjunk végleg az illúziók világába, ne higgyük, hogy az anyag világának megjelenései valósak, állandóak.  Ez tesz bennünket képessé arra is, hogy kilépjünk az alsó, a testi, vagy az emberi vágyaink kielégítésének végtelen láncolatából, és helyette a világot az önészlelésünkben való fejlődésünk lehetőségeként láthassuk.  Ez azt jelenti, hogy erőfeszítések nélkül képessé válunk az olyan cselekedetek elkerülésére, amelyek nem a céljainkat szolgálják.  Ennek megértésének van azonban egy mélyebb szintje is, amikor ráébredünk arra, hogy nem az a cél, hogy elkerüljünk minden emberi, vagy fizikai cselekedetet, hanem az, hogy spiritualizáljuk azokat. 
A spirituális út utolsó illúziójaként túl kell lépnünk azon az elképzelésen, hogy megosztás van a spirituális és az anyag világa, a spirituális és a fizikai cselekedetek között.  Ha tehát képessé válunk arra, hogy az egységben maradjunk, akkor minden cselekedetünk spirituális tetté válik.  Így beteljesíthetjük azt a célt, amely miatt testet öltöttünk, vagyis azt a célt, hogy a teljes anyagi világegyetem rezgését magasabb szintre emeljük, amelynek eredményeként az a spirituális valóság részévé válhat.

Torzulásai:

Hagyományosan a negyedik sugár torzulásait tisztátlanságként, káoszként ismerjük.  Mélyebb szinten azonban a torzulás eredményeként azt hisszük, hogy a jelenlegi helyzetünk valós, olyan, amilyennek lennie kell, és kívül esik azon, amin változtatni tudnunk.  Azt gondoljuk, hogy ez a világ a spirituális valóságtól külön áll, és inkább az ördöghöz tartozik, akivel azonban jobb, ha nem húzunk ujjat, és nem törekszünk arra, hogy megváltoztassuk.
Még azt is gondolhatjuk, hogy nincs jogunk spirituális emberként itt jelen lenni, vagy, hogy nincs jogunk ahhoz, hogy a spirituális erőnket kifejezésre juttassuk ebben a világban.  Helyette jobb, ha elfogadjuk a jelenlegi körülményeinket, és alkalmazkodunk hozzájuk.  Végletes torzulásként azt is hihetjük, hogy teljes egészében anyagi lények vagyunk, az anyagi világegyetem termékei, akik porból lettek, és porrá lesznek.  Ilyen tudatállapotban természetesen nincs remény arra, hogy egy magasabb szintre gyorsulhassunk.  Ezért nevezte Jézus ezt a tudatállapotot „halálnak”, spirituális halált értve ezen; adott azonban, hogy az élet mindig a TÖBB felé gyorsul.

Az ötödik sugár

Színe:                                     smaragd zöld
A hozzárendelt csakra:          a harmadik szem csakra
A sugár Elohimja:                   Cyclopea és Virginia
A sugár Arkangyala:              Rafael és Mária Anya
A sugár Csohánja:                 Hilarion

Tiszta minőségei:

Hagyományosan az ötödik sugár minőségeinek az igazságot, a víziót tekintik.  De milyen víziót?  Az ötödik sugár a székhelye az összpontosított látásnak, az egy meglátásának, amelyről Jézus így szólt: „ha a szemetek eggyé válik, akkor az egész testetek megtelik fénnyel.”  Az egyet látó látás a Krisztusi vízió, amely túllát a dualitáson.  Ez annak a meglátása, hogy az anyagi világban bármilyen „igazság” kifejeződése kevesebb, mint az Igazság Szelleme, ezért jobb, ha bármilyen külső kifejeződésen túra tekintünk, hogy megláthassuk az igazságot.                                                                                                                            
Ha ezt tesszük, akkor látjuk meg azt, hogy minden megosztás valótlan, akkor észleljük, hogy az élet minden megjelenését fel kell emelni.  Ez juttat el a Krisztusi tudatszinthez, ahhoz a képességhez, amellyel a dualista hazugságokat azonnal felismerjük, hogy túllépjünk rajtuk, azok ugyanis mindig csak az élet egy-egy oldalát emelik fel, míg a többit elnyomják.  Ezt példázza az Édenkert történet, amelyben a kígyó Évának azt mondta: „Bizony nem haltok meg”- ezzel ültetve el a kételkedés elemét a tudatába. Az ötödik sugár minőségei képessé tesznek bennünket arra, hogy átlássunk ezen a tekervényes logikán.  Azt is megláthatjuk, hogy az anyag világában minden megjelenés ideiglenes, ezért jobb, ha az emberek és a körülmények vonatkozásában az átalakulásuk lehetőségének makulátlanul tiszta vízióját tartjuk fenn.

Torzulásai:

A torzulás a víziók hiánya, annak a képességnek a hiánya, amellyel különbséget tudunk tenni az egy nem dualista Igazság és a nagyon sokféle dualista „igazság” között.  A sugár eltorzítása kétséghez, reménytelenség vezet, ekkor úgy érezhetjük, hogy az igazság nem létezik.  Ide tartozik az a meggyőződés is, hogy csak egy igazság van, a miénk.  Ha pedig miénk az egyetlen igazság, akkor harcolnunk kell azokkal, akik másféle gondolatrendszert képviselnek.  Így szükségszerű és jogos, ha mások rendszerét kritizáljuk, esetleg le is romboljuk.  Azok az emberek, akik másokat, vagy mások meggyőződését kritizálják, az ötödik sugár minőségeit torzítják.  Egy újabb torzítás az arra való hajlam, ha valaki egy másik embert rossznak tart, ha az bizonyos dolgot tesz, vagy hisz, nem látva azt, hogy az a megnyilvánulás az adott embernek csak ideiglenes megnyilvánulása.

A hatodik sugár

Színe:                                     bordó és arany
A hozzárendelt csakra:          a solar plexus csakra
A sugár Elohimja:                   Béke és Aloha
A sugár Arkangyala:              Uriel és Auróra
A sugár Csohánja:                 Nada

Tiszta minőségei:

Hagyományosan a hatodik sugár minőségének elsősorban a békét tekintik.  Ez a béke azonban túlmutat a megértés szintjén.  Ez az a belső nyugalom, amelyet nem lehet semmiféle különböző oldalakról támadó dualista külső megjelenésekkel megingatni.  Ez azt a képességet jelenti, amikor egy dühöngő konfliktus közepén is képesek vagyunk megérezni a belső nyugalmat.  Az a képesség ez, amellyel bár megérezzük azt a húzóerőt, amely bele akar vonni bennünket a harag kiegyensúlyozatlan kifejeződésébe, de amellyel a saját elhatározásunk alapján a központunkból kimozdíthatatlanok maradunk. 

Ezzel a békével rendelkezve biztosíthatunk valóban önzetlen szolgálatot, mivel intuitív módon mindig arra törekszünk, hogy harmóniát vigyünk minden helyzetbe.  A harmónia ugyanis a kulcsa annak, hogy az emberek túl tudjanak látni a dualista harcaikon, és közös nevezőre tudjanak jutni.  Egy olyan személy, aki fejlett hatodik sugár minőséggel rendelkezik, az mindig a közös nevezőre törekszik, és rendelkezik azzal a képességgel, különösen akkor, ha a felső csakrái is tiszták, hogy az embereket közös megegyezésre juttassa.

Torzulásai:  

A hatodik sugár minőségének az azonnali torzulása a harag és a zaklatottság, amely nagyon agresszív hajtóerő mások változásra kényszerítése érdekében, vagy azok megbüntetése céljából, akik ennek az erőnek ellenállnak.  Ez a békétlenség túllép a megértésen, mert lehetetlen meggyőzni azokat, akik a hatodik sugár minőségeit eltorzították.  Ők ugyanis az érzelmeik skáláján vakon cselekednek, és időről időre olyanokat mondanak, amelyeket később megbánnak.  Olyan dolgokat is megtesznek, amelyekről mindenki tudja, hogy rossz, ők azonban az adott pillanatban teljesen elvakultan cselekednek. 

Egy másik torzulás az, ha a békét összekeverik a passzivitással, amikor nem hajlandóak kiállni semmiért.  Az emberek ezzel a torzulással hajlamosak áldozatként viselkedni, aki csak a külső erőkre reagál, és nem képes felelősséget vállalni az életéért.  Vannak olyan emberek, akik az egyéniségüket feladva a „tömegtudat” részévé válnak, és vakon cselekednek, vagy egy adott erős vezéregyéniséget vakon követnek.  Egy másik torzulás az a fajta elvakulás, amikor egyesek azt gondolják, hogy az erőszak és a harc életképes megoldáshoz vezethet, vagy azt hiszik, hogy bizonyos helyzetekben csak az erőszak és a harc az egyetlen járható út, az válik jogos viselkedési formává.

A hetedik sugár  

Színe:                                     ibolya
A hozzárendelt csakra:          a lélek székhelye csakra,
A sugár Elohimja:                  Arcturus és Victoria
A sugár Arkangyala:              Zádkiel és Ametiszt
A sugár Csohánja:                 St. Germain és Kuan Yin

Tiszta minőségei:

Hagyományosan a hetedik sugár minőségeinek a szabadságot, a megbocsájtást és az igazságosságot tekintik.  Mélyebb értelemben azonban a hetedik sugár a játékosság székhelye, az arra való hajlandóságé, amellyel kapcsolatban Jézus ezt mondta: „ha olyanok nem lesztek, mint a kis gyermekek, semmiképpen nem mentek be a mennyeknek országába”.

Ha a tiszta hetedik sugár minőségét testesítjük meg, akkor úgy érezzük, hogy olyan világban élünk, amely alapvetően jó, és mi azért vagyunk itt jelen, hogy kifejezésre juttassuk önmagunkat, játsszunk azzal, ami számunkra megadatott.  Nem aggódunk, nem szorongunk az életünkért, vagy a jövőnk miatt, bízunk abban, hogy a Szellem védelme alatt állunk, az Anya természet pedig a gondunkat viseli.  Egyfajta gyöngyöző bizalmat érzünk azzal a vággyal kombinálva, hogy kifejezésre juttassuk mindazt, amit a világ számunkra biztosít, hozzáadva a saját kreatív kifejeződéseinket.

Torzulásai:

A hetedik sugár minőségének a fő torzulása az, ha az életet nagyon komolyan éljük.  Ez kifejeződhet a szabadság és az igazságosság torzulásában, amelyek egymással kombinálódva olyan érzetet kelthetnek, mintha olyan életet élnénk, amely harccal lenne teli, vagy esetleg olyan erőkkel kellene hadakoznunk, amelyek igazságtalanul meg akarnak fosztani bennünket a szabadságunktól. 

Vegyük alapul a régi mondást: „Nevess az ördög szemébe, és az futva menekül előled!” Van ebben igazság olyan értelemben, hogy ha valamit túl komolyan veszünk, akkor azt a valamit az önmagunk feletti hatalomhoz juttatjuk hozzá.  Természetesen mondhatjuk azt, hogy nagyon sok olyan dolog van a világban, amely arra törekszik, hogy korlátozza a szabadságunkat, és amelyek jogtalanok, ez azt jelenti-e, hogy azokat nem kell  komolyan vennünk?  Van egy olyan egyensúly, amelynek segítségével ráébredünk Jézus egy másik állításának az igazságára: „legyetek azért okosak, mint a kígyók, és szelídek, mint a galambok.”  Van ugyanis egy finom egyensúly aközött, amikor valaki naivan áll a világ jelenlegi dolgaihoz, és aközött amikor túl komolyan veszi azokat, azt gondolva, hogy mindaddig nem lehet szabad, amíg azok meg nem változnak.  A hetedik sugár szélsőséges torzulása az epikus gondolkodás, amikor azt hisszük, hogy a világ a jó és rossz közötti epikus harc állandó színtere, ezért a gonosz elpusztítása nevében minden jogos.  Ez azonban az élettel való teljes érzéketlenséghez vezet, amely az emberiség néhány legszörnyűbb kegyetlenségében nyilvánult meg.  De mint ahogy az minden másra is igaz, a másokkal való érzéketlenségünk az önmagukkal való érzéketlenséggel veszi kezdetét.

Ha a hetedik sugár minőségeit eltorzítjuk, akkor hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a világban a problémák azért léteznek, mert mások nem veszik azokat olyan komolyan, ahogy azt mi tesszük.  Amint túllépünk ezen a kiegyensúlyozatlanságon, akkor ráébredünk, hogy a körülmények azért állnak továbbra is fenn,  mivel az emberek azokat nagyon komolyan veszik, úgy vélve, hogy a Szellemükön az anyag világának problémái uralkodhatnak.  Valójában azonban mindannyian spirituális lények vagyunk, és a feladataink egyike az a Földön, hogy bemutassuk, hogy nem hagyjuk, hogy az anyag világa korlátozza a Szellemünket és annak kifejeződését ebben a világban.  A szabadság kulcsa az, ha hagyjuk, hogy a felső énünk kifejezésre juttassa önmagát rajtunk keresztül, mert az Isten-ember gyermeki játékossága tudja, hogy egy az Atyával, Istennel együtt pedig minden lehetséges.

A nyolcadik sugár

A hozzárendelt csakra:          a szív titkos kamrája
A sugár Arkangyala:              Uzziel
A sugár Csohánja:                 Maha Csohán

A nyolcadik sugarat az integráció sugarának nevezik, amely azt kívánja meg tőlünk, hogy integráljuk az első hét sugár pozitív minőségeit.  Ez azt jelenti, hogy ez esetben már túlléptünk az első hét sugár torzulásain, különben azok eltéríthetnének a hét sugár integrációjától.

 

Az oldal tetej?reUgrás a lap tetejére

Utolsó módosítás: 2022-05-11 13:44:23

Újdonságok:

Az INV24 Mihály Arkangyal védjél meg invokáció lefordításra került.  Mivel igen jelentős spirituális védelmet képvisel, ezért minden spirituális érdeklődésű olvasónak nagy segítségére lehet.  Az invokációkat a mesterek ajánlása alapján 9 egymást követő napon érdemes elmondani a hatékonyság érdekében.

2021-09-14 10:28:35

A 2021-es évre vonatkozó Gautama Buddha, Mária Anya és St. Germain üzenet lefordításra került.

2021-04-08 13:20:31

A jelenlegi nemzetközi közegészségügyi helyzetre való tekintettel Kim Michaels  az Astrea Elohimhoz szóló egyik invokációját átalakította úgy, hogy azt most felhasználhatjuk a koronavírus elleni spirituális védelemre.   WINV38 Invokáció Astreához a koronavírus felemésztése érdekében Aki teheti, kapcsolódjon be egy kezdeményezésbe, amely Észtországból indult ki a mai napon, és úgy szól, hogy mondjuk közösen a fenti invokációt reggel, vagy este 8 órakor, vagy mindkét időben.  Isten áldjon mindenkit és a Földet!

2021-03-31 23:40:05

Gautama Buddha 2020-as újévi üzenete lefordításra került.

2020-03-10 21:07:59

Az 1.04 Hívás a Nagy Isteni Vezetőhöz novéna lefordításra került, amely a Teremtői tervünk megismerésében nyújt segítséget.

2020-01-24 18:01:53