Miért van új világszemléletre szükség?

Kim Michaels

Mielőtt megpróbálnánk a Felemelkedett Mestereket és a tanításaikat valóban megérteni, fontos, ha szem előtt tartjuk azt a tényt, hogy úgy nevelkedtünk, hogy a világszemléletünknek köze se volt a valósághoz.  Az általunk megismert világszemlélet ugyanis dualista, amely más egyéb mellett azt jelenti, hogy olyan képet tár elénk, amely szerint a világ egymástól elkülönülő részekből áll.

A hagyományos kereszténység és sok más vallás szerint például létezik az anyag világa és a menny, ahová azonban saját erőből az ember nem juthat el, mert ehhez egy külső vallásra és annak papságára van szükség.  A tudományos materializmus szerint csak az anyagi világ létezik, rajta kívül nincs semmi.  A materializmus szerint az anyag a tudattól elkülönülve létezik, ezért nem uralkodhatunk az anyagon. 

Évezredeken át szinte minden vallás rendelkezett egy olyan misztikus ággal, amely túllépett a dualista világszemléleten.  1905 óta pedig a tudomány is utat nyitott a misztikus világszemlélethez.  Az                          -tel Albert Einstein bebizonyította, hogy a világ nem elkülönült alkotórészekből áll.  Az einsteini formula szerint ugyanis minden energia, amelynek megfelelően a valóság energia-, rezgésfolytonosságból áll.

Ez a nézet túllép az anyagi világszemléleten, amely szerint nincs semmi az anyag világán kívül.  Einstein alapján a rezgések végtelen sora létezhet, amelyek némelyike a jelenlegi tudományos eszközeink számára érzékelhetetlen. Más szavakkal, Einstein matematikailag azt bizonyította, hogy lehetséges, hogy a misztikusoknak igazuk van akkor, amikor azt állítják, hogy létezik spirituális világ az anyag világán túl. 

Einstein nem igazolta tehát a hagyományos vallásoknak megfelelő különálló föld és menny koncepcióját.  Éppen ellenkezőleg; megkérdőjelezte azt.  Einstein szerint ugyanis minden energia, és az egyetlen különbség az egyik és a másik energiaforma között csupán a rezgésből adódik.  Ez azt jelenti, hogy minden energia egy másfajta energiává alakítható a rezgésének a megváltoztatásával. 

Einstein egyenlete alapján az anyagi világ nagyon magas rezgésű energiából keletkezett, amelynek a rezgése bizonyos redukciós faktorral lett csökkentve, amely szerinte a fénysebesség négyzete.  Ebből az következik, hogy az anyagi világegyetem ugyanabból az energiából keletkezett, mint a spirituális valóság.  Az anyag ugyanis alacsonyabb rezgésű spirituális energia.  

Ebből az következik, hogy az anyagi világegyetem ugyanabból a szubsztanciából áll, mint a spirituális világ, vagyis inkább a spirituális világ kiterjesztése.  Ez azt jelenti, hogy nincs áthatolhatatlan akadály a két világ között.  Külső vallásra nincs tehát a földön szükség ahhoz, hogy kvalifikáljátok magatokat a mennybe.  A tudatszintetek felemelésére van azonban szükség ahhoz, hogy közvetlenül is megtapasztalhatjátok a spirituális világot úgy, mintha a mennyben volnátok. 

A Felemelkedett Mesterek legalapvetőbb tanításának megfelelően: Isten országa bennetek van.  Ez pedig valójában azt jelenti, hogy annak kulcsa, hogy a személyes életeteket megváltoztassátok a Földön, és a felsőbb valóságba jussatok a tudatszintváltás.  Ezért a Felemelkedett Mesterek tanításai arra összpontosulnak, hogy számotokra olyan elképzeléseket, gyakorlati eszközöket adjanak, amelyek hozzásegítenek benneteket ehhez a tudatszintváltáshoz.

Az oldal tetej?reUgrás a lap tetejére

Utolsó módosítás: 2022-05-11 13:44:23

Újdonságok:

Az INV24 Mihály Arkangyal védjél meg invokáció lefordításra került.  Mivel igen jelentős spirituális védelmet képvisel, ezért minden spirituális érdeklődésű olvasónak nagy segítségére lehet.  Az invokációkat a mesterek ajánlása alapján 9 egymást követő napon érdemes elmondani a hatékonyság érdekében.

2021-09-14 10:28:35

A 2021-es évre vonatkozó Gautama Buddha, Mária Anya és St. Germain üzenet lefordításra került.

2021-04-08 13:20:31

A jelenlegi nemzetközi közegészségügyi helyzetre való tekintettel Kim Michaels  az Astrea Elohimhoz szóló egyik invokációját átalakította úgy, hogy azt most felhasználhatjuk a koronavírus elleni spirituális védelemre.   WINV38 Invokáció Astreához a koronavírus felemésztése érdekében Aki teheti, kapcsolódjon be egy kezdeményezésbe, amely Észtországból indult ki a mai napon, és úgy szól, hogy mondjuk közösen a fenti invokációt reggel, vagy este 8 órakor, vagy mindkét időben.  Isten áldjon mindenkit és a Földet!

2021-03-31 23:40:05

Gautama Buddha 2020-as újévi üzenete lefordításra került.

2020-03-10 21:07:59

Az 1.04 Hívás a Nagy Isteni Vezetőhöz novéna lefordításra került, amely a Teremtői tervünk megismerésében nyújt segítséget.

2020-01-24 18:01:53